Öngyújtók

Öngyújtók

Az öngyújtók nemcsak lángforrást biztosítanak, hanem egy kis stílust vagy akár izgalmat is vihetnek a szivarozás élményébe. Az öngyújtók mindenféle formában és méretben kaphatóak, különféle célokra tervezve, a szivar- és pipázók sajátos igényeihez igazítva. Bár végső soron a személyes preferenciák döntenek az öngyújtó kiválasztásáról, van néhány olyan szempont, amely további segítséget nyújt a megfelelő öngyújtó kiválasztásában.


Az öngyújtók típusai
Kétségtelen, hogy bármilyen öngyújtó megfelelő lángot biztosít a cigaretták meggyújtásához, azonban nem minden öngyújtó ideális a szivarok meggyújtásához. Az öngyújtók általában két kategóriába tartoznak: benzines vagy bután öngyújtók. Szivaroknál csak az egyiket célszerű használni.

Benzines
A benzines öngyújtók, más néven folyékony öngyújtók egyszerű gyújtórendszert kínálnak, amely a benzint, a tűzkövet és a kanócot kombinálja. Ez a klasszikus kialakítás teszi az ilyen típusú öngyújtókat könnyen használhatóvá és tartóssá. Számos benzines öngyújtó, például az ikonikus Zippo, megbízható, szélálló lángot biztosít. Bár ezeknek az öngyújtóknak megvannak az előnyei, a benzin maradékai negatívan befolyásolhatják a dohány ízét. Ezért a benzines öngyújtók nem ajánlottak szivarok vagy dohánypipák meggyújtásához.

Bután
A folyékony alapú benzines öngyújtókkal ellentétben ezek az öngyújtók szinte szagtalan és íztelen, nyomás alatt lévő gázt használnak. Ez tisztább égést biztosít, amely kevésbé befolyásolja a szivarokat, így jobban kiélvezheti a dohány minden finomságát. A bután öngyújtók vagy a hagyományos kovakerekes gyújtással, vagy a manapság elterjedtebb piezoelektromos rendszerrel működnek. Emellett szélesebb stílusválasztékot kínálnak, amelyek közül választhat. Mivel azonban minden bután öngyújtó nyomás alatt van, nem mindig működnek hatékonyan 3000 méter fölötti magasságban. Tehát, ha ez szempont, akkor egy nagyobb magasságra tervezett öngyújtót válasszon.

Vannak olyan bután öngyújtók is, amelyeket kifejezetten szivarokhoz terveztek. Ezek a szivargyújtók gyakran szélesebb vagy többszörös lánggal rendelkeznek, hogy jobban lefedjék a szivar megfelelő meggyújtásához szükséges felületet. Ezek nagyobb üzemanyagtartályokkal, üzemanyagszint-ablakokkal, beépített szúró-vágókkal vagy akár kihajtható guillotine vágókkal is rendelkezhetnek. A szivargyújtók egyik hátránya, hogy ezek a hozzáadott funkciók nagyobbá és nehezebbé tehetik őket, és ennek következtében kevésbé kényelmesen hordozhatók.Azt a néhány hátrányt, amellyel a bután öngyújtók rendelkezhetnek, messze felülmúlják az előnyeik, mivel a legjobb formát, funkciót és kényelmet nyújtják. A HumidorDiscount által kínált legtöbb szivargyújtó újratölthető bután öngyújtó, így a kiváló minőségű öngyújtók hatalmas gyűjteménye közül választhat.

Lángtípusok

Ahogy a bután öngyújtók fejlődtek, úgy fejlődtek a rendelkezésre álló lángok stílusai is. Mindegyik típus egyedi aspektust kölcsönöz a szivarok meggyújtásához, így számos lehetőség van az ízlésének legjobban megfelelő választáshoz.

Lágy láng

Ez a hagyományos lángstílus a tűzköves és a piezoelektromos öngyújtók esetében egyaránt megtalálható. Mivel a legtöbb lágy lángú öngyújtó nem szélálló, az ilyen lángot használó öngyújtók leginkább beltéri használatra alkalmasak. E korlátozástól eltekintve a lágy lángú öngyújtók eleganciát és nosztalgiát kölcsönözhetnek a szivarozás élményének. A fényűző S. T. Dupont Ligne egy kiváló példa erre.

Láng nélküli

A láng nélküli öngyújtók egy egyedülálló, szélálló fűtőspirál elemet használnak, amely kevés lánggal vagy láng nélkül adja le a hőt. Sajnos ez a kialakítás általában nem működik jól a szivarokkal. A láng hiánya miatt a szivar meggyújtása sokkal bonyolultabb folyamat lehet, ami viszont gyorsabban égeti el az üzemanyagot. Bár léteznek szivarokhoz tervezett láng nélküli öngyújtók, a fűtőelemeket gyakran megzavarhatja a szivarból lehulló hamu és törmelék. A láng nélküli öngyújtók ezért általában nem ajánlottak nagyobb szivarokhoz, de nagyszerű lehetőséget kínálnak kedvenc szivarkái meggyújtásához.

Fáklya

Napjainkban messze a legnépszerűbb választás a szivarrajongók körében. A fáklyás öngyújtók erőteljes sugárlángot kínálnak. A koncentráltabb hőnek köszönhetően a szivarok egyenletes meggyújtása gyors és egyszerű. A nagy szélállóságuk miatt a fáklyás öngyújtók, mint például az adorini népszerű Jet Lighter modellje, a legjobbak a szabadban való használatra is. Sok fáklyás öngyújtó többszörös sugárlángot kínál a szivar hatékonyabb meggyújtásához. Néhány ilyen öngyújtó két vagy több lánggal rendelkezik, és a bután üzemanyagot kicsit gyorsabban elhasználja, mint a normál öngyújtók. Ezért a legjobb, ha mindig kéznél tart egy extra doboz prémium butánt.

Amikor eldönti, hogy melyik láng stílusa a legmegfelelőbb az Ön számára, mindenképpen vegye figyelembe, hogy hol fogja leggyakrabban élvezni a szivarjait; kint lesz? bent? magasabban fekvő helyen? Szeles lesz az idő? stb.

Öngyújtó karbantartása
Függetlenül attól, hogy milyen stílusú újratölthető öngyújtót választ; időnként karbantartást kell végeznie rajta, hogy biztosítsa annak folyamatos hatékonyságát és hosszú élettartamát. Néhány olyan elem, amelyet érdemes készenlétben tartania:
- Üzemanyag: prémium minőségű bután (gáz) vagy benzin (folyadék)
- Tűzkő: Csak az öngyújtó modelljéhez megfelelő méretet használjon
- Kanóc: Csak a benzines öngyújtókhoz használható
- Kis csavarhúzó: A láng könnyebb beállításához, az üzemanyagfedél eltávolításához, a tűzkövek cseréjéhez és az üzemanyagtartály légtelenítéséhez.
- Polírozó kendő: Az öngyújtók tisztán tartásához és kinézetének megőrzéséhez

Az öngyújtó karbantartása gyors és egyszerű folyamat. Egy bután öngyújtó feltöltéséhez például csak tartsa az öngyújtó töltőszelepét felfelé, és egy bután doboz fúvókáját fejjel lefelé. Nyomja a fúvókát lefelé az öngyújtó töltőszelepére, és tartsa lenyomva, miközben ötig számol. Ennyi!

Alkalmanként előfordulhat, hogy le kell eresztenie egy légzsákot, többszöri töltés után. Ha az öngyújtója nem gyullad meg, vagy úgy tűnik, hogy nem töltődik megfelelően, általában a tartályban lévő felesleges levegő a bűnös! Mindössze egy kis csavarhúzóra van szüksége, hogy lenyomja a töltőszelepet, amíg az összes levegő és a maradék bután el nem távozik belőle. Csak arra ügyeljen, hogy a szelepet az arctól távolabbra irányítsa, amikor a tartályt leereszti! Töltse újra butánnal, és máris készen áll. Ismételje meg, ha szükséges.

Karbantartáskor mindig olvassa el az öngyújtó használati utasítását, és természetesen soha ne dolgozzon az öngyújtóval nyílt láng közelében. A biztonság az első!

Öngyújtók vs. gyufa
A puristák által kedvelt, cédrus szivargyufa egyedülálló élményt nyújt, amely fokozhatja a szivar kezdeti ízét és illatát, valamint látványosabb is lehet a gyufa meggyújtása és a láng életre keltése.


A szivargyufák népszerűek a társalgókban, azonban a szabadban nem igazán érzik jól magukat, különösen szeles időben. Bár nem kell aggódnia a gyufásdoboz elvesztése miatt, mint egy öngyújtó esetében, fennáll a gyufa elázásának vagy eltörésének kockázata. Továbbá, miután a gyufa teljesítette a feladatát, biztonságosan el kell távolítani, és ez frusztráló lehet, különösen akkor, ha éppen úton van.

A cédruscsíkok hasonlóan örömteli élményt nyújtanak, mint a cédrusgyufa, de a csíkokat öngyújtóval vagy gyufával kell meggyújtani. Tehát a gyufához és a cédruscsíkokhoz képest az öngyújtók egyszerűen nagyobb rugalmasságot és kényelmet kínálnak. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az öngyújtók jobbak a gyufánál, vagy a cédruscsíkoknál. Az öngyújtók csak más élményt nyújtanak. Az öngyújtót mindig használhatja az cédruscsíkok meggyújtására. Csak Ön döntheti el, hogy melyik a megfelelő ahhoz az időhöz és helyhez, amikor és ahol élvezni szeretné a szivarokat.

Válasszon tüzet
Olyan funkciókkal, mint a beépített szivarvágó, az üzemanyagszint-ablakok és a könnyen kezelhető kivitelek, a szivargyújtók nagyszerű funkcionalitást és kifinomult dizájnt kínálnak. Minden alkalomra talál egyet, sőt, még sima felületű öngyújtókat is talál, amelyeket gravíroztathat. Az Ön számára tökéletes öngyújtó csak arra vár, hogy megtalálja és felfedezze. Szóval nézzen szét a HumidorDiscount öngyújtó kollekciójában még ma, és találja meg a legjobb tűzforrást.

Az árak tartalmazzák az Áfát.. Ingyenes szállítás 39 000 Ft összegtől . 39 000 Ft rendelési érték alatt plusz szállítási költséget számítunk fel. Az áthúzott ár kiskereskedelmi árként használható.