Szivarvágók, szivarvágó ollók

Szivarvágók, szivarvágó ollók

Az első lépés a prémium szivar élvezetéhez az, hogy a szivarvágó szerszámok valamelyikének segítségével megteremtse a szivar megfelelő húzását. Az élesebb, tisztább vágás biztosítja a legjobb húzást, így a megfelelő szivarvágó kiválasztása segít a szivarozás élményének fokozásában. A HumidorDiscount azért van itt, hogy segítsen megtalálni a legjobb stílusú vágót az Ön számára.

A vágók típusai

A szivarvágó eszközök széles skálája létezik, és mindegyik egyedi jelleget kölcsönöz a szivar karakterének. Mivel az, hogy hogyan vágja le a szivarját, végső soron személyes preferencián múlik, egy rövid pillantás az egyes típusok közötti különbségekre segíthet megtalálni azt a stílust, amely a legjobb élményt nyújtja Önnek.

Guillotine
A guillotine szivarvágó az egyik legnépszerűbb módja a szivar vágásának. Ezek a klasszikus vágók sokféle stílusban kaphatók, és egyszerű és hatékony módot biztosítanak a szivar vágására. A guillotine vágókat sok rajongó is előnyben részesíti, mivel általában a levél legnagyobb részét távolítják el. Ez lehetővé teszi a produktívabb húzást.

A guillotine vágók emellett azt a rugalmasságot is lehetővé teszik, hogy a szivar fejéből tetszés szerinti mennyiséget vágjon le. Ezt azonban nagy körültekintéssel kell végezni, mivel a szivar túl nagy darabjának levágása a szivar burkolatának kibomlásához vezethet. Jó szabály, hogy soha ne vágjon túl a sapka szélén, vagyis azon a kis levélrészen, amely a szivar fejét fedi. Keresse a szivar teteje körüli vonalat vagy vonalakat, és vágjon bárhol előtte.Az egypengés guillotine-ok régóta népszerűek, mégis megvannak a hátrányaik. Bár az egypengés guillotine gyors vágó mozdulatot biztosít, időnként összetörheti vagy elszakíthatja a csomagolólevelet. A kétpengés szivarvágók azonban két oldalról vágnak, hogy a pengék nyomását a szivar közepére összpontosítsák, csökkentve a sérült szivarlevél valószínűségét. Az egypengés szivarvágókról az is ismert, hogy megsérülhetnek az ügyetlen ujjak, ha a vágó nem rendelkezik reteszelő pengével. Így az egypengés guillotine-ok a világ minden táján átadták helyüket a kétpengés társaiknak.

A legtöbb dupla pengés vágó legfeljebb 50-es gyűrűméretig vág. Tehát, ha a nagyobb átmérőjű szivarokat vagy a különböző méretű szivarokat kedveli, akkor mindenképpen olyan vágót keressen, amely nagyobb gyűrűméretű szivarokat is befogad. Az Adorini vékony kerámia vágók nagyszerű példák, amelyek akár 70-es gyűrűméretig is vágnak. Akár egy-, akár dupla guillotine-os, minden reteszelő pengével ellátott vágóeszköz előnyös a szerencsétlen balesetek minimalizálása érdekében. A guillotine választásától függetlenül ne feledje, minél élesebb és keményebb az acélpenge, annál nagyobb az esélye a tiszta vágásra.

Szivarlyukasztó
Az egyik legegyszerűbb és leghordozhatóbb vágóeszköz, a szivarlyukasztó a szivarrajongók kedvence, főleg útközben. A kompakt és gyakran kulcstartóval ellátott szivarlyukasztóval könnyedén vághatja szivarjait bárhol, ahova éppen utazik.

A szivarlyukasztó egyszerűen egy kör alakú penge, amely egy kerek lyukat vág vagy lyukaszt ki a szivar végén. Helyezze a pengét oda, ahol a vágást szeretné, nyomja meg és csavarja el. Ennyi! Mivel a szivar végére nyomást gyakorol, ügyelni kell arra, hogy a szivarlevél ne szakadjon el vagy ne repedjen meg. Mint minden más vágóeszköz esetében, minél élesebb a penge, annál jobb az eredmény.A lyukasztóvágók különböző méretekben kaphatók, sőt, egyesek több méretet is kínálnak egy vágóba építve. Az Adorini's Double Cigar Punch az egyik kedvenc, amely szuper éles Solingen pengéivel nagy sokoldalúságot kínál. A szivarlyukasztó rajongói élvezik a vágási művelet gyorsaságát és pontosságát, néhányan pedig azt állítják, hogy a kisebb húzás intenzívebb, koncentráltabb füstöt eredményez. Néhány szivarrajongó azonban elzárkózik a szivarlyukasztó kisebb átmérője elől, amely szerintük korlátozza a húzást és a füst élvezeti értékét.

A szivarlyukasztó szépsége abban rejlik, hogy különösen a nagyobb szivarok esetében több, egymást átfedő vágást végezhet, hogy nagyobb nyílást és jobb húzást hozzon létre, szinte ugyanolyan eredménnyel, mint a guillotine vágó esetében. Ez a sokoldalúság, valamint a kisebb profil teszi a minőségi lyukasztóvágót a mindennapi szivarrajongók számára kiváló választássá.

Szivarolló
Sok szivarrajongó számára a szivarvágó olló kínálja a stílus, a vágómozgás és a nosztalgia legjobb kombinációját az összes szivarvágó közül. Ezek a hagyományos vágóeszközök lekerekített pengékkel rendelkeznek, amelyek a hagyományos ollóhoz hasonlóan működnek, és a két markolat elfordul, hogy két pengés vágómozgást biztosítsanak. Az irodák és társalgóhelyiségek kedvencei, és különböző stílusokban és méretekben kaphatók. Még kompakt, zsebméretű ollóvágók is léteznek az utazók számára.A szivarollók nagyjából ugyanúgy működnek, mint a dupla guillotine vágók, a két ollópenge egy sík felületet biztosít, jó húzással. Sok ollós stílusú vágó nagy fogantyúval rendelkezik, ami a vágási mozdulatot gyorssá, kényelmessé és egyszerűvé teszi.

Bár az ollós vágók nem tűnnek a legpontosabb módszernek a szivarvágáshoz, egy kis gyakorlással rendkívül kielégítőek lehetnek, és ugyanolyan pontosak, mint bármely más vágóeszköz. Mivel a pengék éles, kiváló minőségű anyagból készülnek, a szivarollók sok nagyszerű szivarozási kalandot fognak Önnek biztosítani.

V-vágó
A V-vágó, más néven macskaszem vagy ék vágó, talán a legkülönlegesebb a különböző típusú szivarvágók közül. Ahogy a neve is mutatja, a V-vágó egy V alakú éket vág ki a szivar végéből. Az ötlet lényege, hogy nagyobb felületű húzást biztosít, hogy a dohány nagyobb komplexitása találkozhasson az ízlelőbimbóval. A V-vágó volt az aranykor szivarrajongóinak kedvenc vágóeszköze, és olyan egyedülálló szivarozási élményt nyújt, amelyhez fogható nincs még egy.

A hagyományos V-vágók használata elég trükkös lehet, mivel egy karos pengét kell lenyomni, hogy a szivar fejét átvágja. Egyesek egy adott mérettartományhoz készültek, és ha nem pontosan használják, károsíthatják a szivart, különösen, ha a vágópenge tompa. Azok számára, akik hajlandóak egy kis kísérletezésre, valamint a nosztalgiázni vágyók számára ezek a klasszikus vágók hihetetlenül kifizetődőek lehetnek.


A V-vágók az utóbbi években újraéledtek, teljesen új formájuk és funkciójuk van. A modern V-vágók olyan kialakítást kaptak, amely jobban hasonlít a népszerű guillotine vágókra, és sokkal könnyebb és sokoldalúbb élményt nyújtanak, mint a hagyományos V-vágók. Ezek a vágók egy fordított V alakú pengével rendelkeznek, amely egyetlen egyszerű mozdulattal tiszta és pontos vágást biztosít.

Bár nem mindenki ízlésének megfelelő, a V-vágók a szivarvágási rituáléhoz egy nagyon kielégítő dimenziót adhatnak, amelyet más vágók egyszerűen nem nyújtanak. Akár a hagyományos V-vágók eleganciája, akár a modern stílusok elegáns megjelenése vonzza, a V-vágók világát mindenképpen érdemes felfedezni.

Egyéb vágótípusok
A szivarvágóknak számos különböző formája létezik, amelyekhez a szivarok szerelmesei az évek során fordultak, és mindegyik vágó különböző hatékonyságot kínál. A szúrótól vagy piszkálótól kezdve, amely egyszerűen csak lyukat szúr a szivar végébe, a négy, öt vagy akár hat pengével ellátott vágókig, a vágási lehetőségek látszólag végtelenek.

Az egyik legnépszerűbb alternatív vágóeszköz a Multi-Tool, egy olyan szivarvágó, amely a szivar egyszerű vágásán kívül számos más funkciót is kínál. Számos praktikus eszközzel rendelkeznek, például csavarhúzóval, palacknyitóval, dugóhúzóval vagy akár késpengével. Ezek a gyakran kompakt szerkentyűk tartalmazhatnak lyukasztó stílusú vágókat, guillotine-okat vagy szivarollókat, így ideálisak az úton lévő szivarrajongók számára, akik szeretnek minden helyzetre felkészülni. Ha alternatívát keres a guillotine- vagy lyukasztó-vágók helyett, akkor rengeteg egyéb szivarvágó típus közül választhat.

Jó vágás mindenek fölött
Minden egyes vágóstílus a saját bélyegét nyomja rá a szivarozás élményére, ezért mindig előnyös a különböző lehetőségekkel való kísérletezés, hogy megtalálja, melyik működik a legjobban az Ön számára. Amikor elindul a vágó kiválasztása felé, ne feledje, hogy a szivarok sikeres vágásának kulcsa a precizitás és az élesség, függetlenül a típustól.

Az árak tartalmazzák az Áfát.. Ingyenes szállítás 39 000 Ft összegtől . 39 000 Ft rendelési érték alatt plusz szállítási költséget számítunk fel. Az áthúzott ár kiskereskedelmi árként használható.