Párásítók & higrométerek

Párásítók & higrométerek

A jó párásítórendszer és a páratartalom-mérő kritikus fontosságú ahhoz, hogy a szivarokat optimális állapotban tartsa, hogy azok készen álljanak az élvezetre. A párásítók az egyszerű szivacsos párásítóktól az elektronikus rendszerekig terjednek. Hasonlóképpen a higrométerek is elérhetők hagyományos analóg és digitális modellekben. Nem tudja, melyik a megfelelő az Ön párásítójához? Ne aggódjon, ezért vagyunk itt!

Miért van szükség párásítóra?
A prémium szivarokat ideális esetben körülbelül 65% és 72% közötti relatív páratartalomban kell tartani. Ha a páratartalom túl alacsony, a szivar forrón és keserűen fog égni. A dohány emellett törékennyé válhat és megrepedhet. Ha a páratartalom túl magas, a szivar egyenetlenül éghet, vagy nehezen tartható égve. A túlságosan nedves dohány megduzzadhat és széthasadhat, valamint penészedhet. A szivarok kissé alacsonyabb relatív páratartalom mellett tartása ideális az érlelési folyamathoz, mivel lehetővé teszi a dohány karakterének kibontakozását anélkül, hogy a túlnedvesedés káros hatásaitól kellene tartani. A szivarpárásítók tehát a következetes páratartalom fenntartásának fontos feladatát látják el, így Ön pontosan olyan állapotban élvezheti szivarjait, ahogyan azt a szivargyártók tervezték.

Hogyan működik a párásító?
Bár a különböző típusú párásítók különböző kialakításokat és anyagokat használnak, minden párásító nagyjából ugyanúgy működik. A párásító rendelkezik valamilyen víztartó eszközzel, amely általában egy tartály vagy egy nedvességtartó anyag, például egy szivacs formájában jelenik meg. Ez lehetővé teszi a készülék számára, hogy a megfelelő páratartalom fenntartása érdekében nedvességet adjon a környezethez, sőt néha még el is vonjon belőle.

A párásítók típusai
Különböző stílusú, formájú és méretű párásítók állnak rendelkezésre, így biztosan talál az Ön párásítási igényeinek megfelelőt. Bár a párásítókészülékek típusai, amelyek közül választhat, sokfélék, a párásítók általában két kategóriába sorolhatók: passzív vagy aktív.

A passzív párásítók csak hozzáadják vagy kiegyenlítik a páratartalmat a szivartérben. Egyszerű és könnyen használhatóak, ezért ezek a párásítók népszerűek az asztali és utazó humidorokban is. A hab alapú párásítók és az eldobható párásító csomagok jó példák az elterjedt passzív párásítókra. A csúcstechnológiás, önszabályozó, akril polimer gyapjú alapú egységek, mint például az adorini deluxe prémium párásító kiváló passzív páratartalom-szabályozást kínálnak.


Más, bonyolultabb párásító készülékek elektronikusan működnek, így erőteljesebb páratartalom-szabályozást biztosítanak. Ezek az aktív párásítókészülékek nemcsak a szükséges páratartalmat állítják elő, hanem képesek azt nyomon követni, rendszeresen mérni és szükség esetén több nedvességet adagolni a légkörbe. Ezek némelyike motoros ventilátorokat vagy ködképző rendszereket is használ, hogy a nedvességet egyenletesen eloszlassa a szivartároló egységben. Az elektronikus párásítókat leggyakrabban a nagyobb szekrény stílusú vagy bejárható párásítókhoz használják.

A megfelelő párásító kiválasztása
Amikor párásítót választ a humidorjához, van néhány pont, amit figyelembe kell vennie:

A tárolóhely mérete
Mekkora az Ön párásítója? Mennyi szivar fér el benne maximálisan? Biztosítani kell, hogy a párásító készüléket az adott térhez optimalizálják, hogy a szivarokat ideális környezetben tartsák.

A párásító mérete és alakja
Van az Ön humidorjában külön hely a párásítók számára? Ha igen, milyen méretű vagy formájú párásítóra van szükség? Míg a legtöbb párásítóban bőven van hely szinte bármilyen típusú párásító elhelyezésére, néhányat speciális méretű vagy formájú párásítókhoz terveztek. Ezért meg kell győződnie arról, hogy a párásító elfér benne.

Karbantartási szint
Minden típusú párásító bizonyos szintű karbantartást igényel, többnyire desztillált víz hozzáadását a készülékhez, valamint egy speciális antibakteriális párásító oldatot, mint például az adorini párásítófolyadék. Azt, hogy milyen gyakran kell újratölteni a készüléket, számos tényező határozza meg, beleértve a párásító készülék méretét, azt, hogy milyen gyakran nyitja és zárja a humidort, a humidorban tartott szivarok átlagos számát és még a humidoron kívüli légköri viszonyokat is.

Aktív vagy passzív
Míg a passzív párásítók könnyen használhatóak és viszonylag megfizethetőek, meglehetősen sok rendszeres ápolást igényelnek. Az aktív párásítók ezzel szemben általában kevesebb karbantartást igényelnek, egyes magasabb kategóriájú készülékek több hónapig is elélnek újratöltés nélkül. Az aktív, elektronikus párásítók lehetséges hátránya azonban az, hogy általában drágábbak, és gyakran több értékes helyet foglalnak el a humidorban, vagy extra tápkábelt igényelnek.

Ahogy felfedezi a HumidorDiscount változatos párásító kínálatát, minden egyes termék oldalán fontos információkat talál, amelyek tovább segítik a keresést. Egy pillantással láthatja a készülék méreteit, a szivarok számát, amelyeket a készülék befogad, és még azt is, hogy milyen anyagot használtak a szerkezethez, így könnyen megtalálhatja a megfelelőt, és a szivarok tárolásának élményét a következő szintre emelheti.

Higrométerek
A higrométerek olyan praktikus eszközök, amelyek mérik a relatív páratartalmat, így jobb képet kaphat arról, hogy mennyire jól működik a párásító. Míg a szivarok maguk fogják megmondani, hogy megfelelő páratartalomban tartották-e őket, a higrométerek segítségével sokkal könnyebb lesz egy pillantással megismerni a páratartalom szintjét, ami megnyugvást nyújt Önnek. A higrométerek számos különböző stílusban, különböző méretben és kivitelben kaphatók. A higrométereket azonban két különböző típusra lehet bontani: analóg és digitális.

Analóg higrométerek


Az analóg készülékek általában klasszikus kerek alakú, számozott tárcsával rendelkeznek, amely az aktuális relatív páratartalmat mutatja. Ezek a humidorokban található leggyakoribb higrométertípusok, és a klasszikus régi világ stílusától a modernebb formatervezésig terjedő megjelenést kínálnak. Függetlenül attól, hogy hogyan néznek ki, az analóg higrométerek három típusba tartoznak:

Fémrugós higrométerek: Ezek a higrométerek fémrugóval rendelkeznek, amely a páratartalom szintjének függvényében mozog. Ezek a legolcsóbb és legkevésbé pontos higrométertípusok.

Természetes hajszálas higrométerek: A rugós higrométereknél pontosabbak, ezek a készülékek egy természetes hajszálat használnak, amely a páratartalom változásával kitágul vagy visszahúzódik. A haj mozgatja a tűt a számlapon, és megmutatja az aktuális páratartalom szintjét. Ez a típusú higrométer rendszeres karbantartást és újrakalibrálást igényel, így nem ideális szivaros humidorok számára.

Szintetikus hajszálas higrométerek: Ezek a készülékek ugyanúgy működnek, mint természetes hajjal készült társaik, azzal a különbséggel, hogy a hajszál szintetikus anyagból van, amely kevés karbantartást igényel, vagy egyáltalán nem igényel karbantartást. A legjobb szintetikus hajszálhigrométerek német gyártmányúak, és kifejezetten a szivaros humidorokhoz szükséges magas páratartalomra tervezték őket. Sokuk előre kalibrálva van, mint például a népszerű adorini hajszálhigrométer, ami a dobozból kivéve azonnal használatra kész.

Digitális higrométerek


A digitális készülékek könnyebben leolvasható kijelzőt biztosítanak, és még az aktuális hőmérsékletet, valamint a relatív páratartalom szintjét is megmutatják. A digitális higrométereket nem kell kalibrálni sem. A közhiedelemmel ellentétben azonban a digitális készülékek nem feltétlenül pontosabbak, mint az analóg higrométerek, mivel még a legjobb elektronikus készülékek is eltérhetnek +/- 2%-kal. Azok a digitális készülékek, amelyeket szivaros humidorokra vagy 65% feletti páratartalomra optimalizáltak, mint például az adorini digitális kompakt higrométer, a legjobb általános pontosságot nyújtják.

Személyre szabott páratartalom-szabályozás
Nem számít, hogy milyen méretű vagy stílusú humidorban tervezi tárolni a szivargyűjteményét, biztosan van olyan párásító és páratartalommérő, amely ideális az Ön szivaros tárolóhelyéhez. Kezdjen bele tehát a párásítók és a higrométerek böngészésébe, és szabja személyre humidorját még ma.

Az árak tartalmazzák az Áfát.. Ingyenes szállítás 39 000 Ft összegtől . 39 000 Ft rendelési érték alatt plusz szállítási költséget számítunk fel. Az áthúzott ár kiskereskedelmi árként használható.