Elie Bleu

Elie Bleu

Csak néhány elit humidorgyártó uralja a mai luxus humidorok piacát, és az egyik legelismertebb az Elie Bleu. A stílusban pazar, a tervezésben hatékony és a legmagasabb minőségben készült Elie Bleu humidorok és kiegészítők a tökéletes high-end választás a mai modern szivarrajongók számára.

Valami varázslatos dolog kezdete
Az Elie Bleu története 1976-ban kezdődik az Elie Bleu műhelyek megnyitásával, amelyek Faubourg Saint Antoine-ban, a párizsi asztalosipar központjában találhatók. Az Alain Berda által alapított műhelyek gyorsan hírnevet szereztek a legkiválóbb kézzel válogatott faanyagokból készült, szakértelemmel megmunkált termékeiknek köszönhetően, amelyekben az intarziaművészethez való figyelemre méltó tehetségük mutatkozott meg.

Az Elie Bleu humidorszekrényei különösen kedveltek voltak a párizsi szivarimádó elit körében. A hír végül a legmegfelelőbb pillanatban jutott el az Egyesült Államokba. Az 1990-es évek szivarboomja épp akkoriban kezdett lángra kapni, és az időzítés megfelelő volt ahhoz, hogy az Elie Bleu-t megismertessék a világgal.

Ez a globális ismertség felgyorsította az Elie Bleu humidorok iránti keresletet, és lehetővé tette a cég számára, hogy 1997-ben megnyissa első párizsi butikját. Alain Berda 1998-ban eladta a céget, de az Elie Bleu sorsa eldőlt. A 2000-es évek elejére az Elie Bleu folyamatosan a világ legjobb humidorjai között szerepelt, és a gyártást számos más termékkel kezdték bővíteni. Az órafelhúzóktól az ékszerdobozokig és azon túl, az Elie Bleu világszínvonalú örökségek létrehozásában jeleskedett a kifinomultak számára mindenhol.

Egy új műhely megnyitása 2007-ben nagyobb rugalmasságot biztosított az Elie Bleu számára, hogy lépést tudjon tartani a kereslettel, tovább bővítse a termékpalettát és a környezeti fenntarthatóságra összpontosítson. 2019-től a vállalat nagyobb hangsúlyt fektet a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére, hogy segítsen minimalizálni az éghajlatváltozás hatásait, miközben minden egyes eladott Elie Bleu márkájú termék után egy fát ültet.

A luxusminőség hírnevét a globális felelősségtudattal vegyítve az Elie Bleu ma is a világ egyik legelismertebb humidorgyártója. Mi több, az Elie Bleu műhelyeinek kézművesei nem pihennek a babérjaikon, továbbra is feszegetik a határokat a tervezés, a stílus, az építési technikák és a képzelet terén.

P]https://www.humidordiscount.com/3904-home_atch/elie-bleu-tic-tac-toe-vanity-line-75-cigar-humidor-dark-grey.jpg [/P]

Az Elie Bleu folyamat
Minden egyes Elie Bleu humidor aprólékos kézi munkával készül, minden egyes lépést egy, a szaktudás és a képességek csúcsán lévő mesterember végez. A folyamat megértése, amely e lenyűgöző műalkotások létrehozásához szükséges, csak növeli az Elie Bleu humidor birtoklásának örömét és megbecsülését.

Fa kiválasztása
Az Elie Bleu humidorok készítéséhez csak a legkiválóbb faanyagokat használják, a legértékesebb és legegzotikusabb faanyagokat alkalmazzák az Elie Bleu lenyűgöző furnérjainak elkészítéséhez.

Terméktervezés
Az Elie Bleu tervezőcsapata az igényes funkcionalitást az Eli Bleu legendás fényűzésével és művészi intarziamintáival ötvözi, hogy olyan párásítót hozzon létre, amely mind felépítésében, mind stílusában kiállja az idő próbáját.

Intarzia
Az Elie Bleu kézműveseit az a bonyolult ügyesség és türelem különbözteti meg, amely az egyes anyagdarabok, például a furnér vagy a gyöngyházfurnér összeillesztéséhez szükséges, hogy egy nagyobb mintát vagy képet hozzanak létre. Bár nem minden Elie Bleu párásítóban található intarzia, ez az Elie Bleu misztikumának ikonikus részévé vált.

Humidor felépítése
Az Elie Bleu humidorok a műhely kézműveseinek kezei alatt kelnek életre, akik minden egyes humidort kézzel építenek és finomítanak, amíg a lehető legtökéletesebbé nem válnak.

Befejező simítások
Miután minden egyes humidor elkészült, fafurnérokkal vagy más anyagokkal befejezik, majd polírozzák, hogy megkapja az utolsó Elie Bleu érintést, mielőtt elhagyja a műhelyt, és egy büszke szivarrajongó féltve őrzött ereklyéjévé válik.

A humidorok
Az Elie Bleu előkelő humidorjainak gazdag választéka minden ízlésnek kínál valamit, a visszafogott klasszikusoktól a merészen megtervezett figyelemfelkeltő darabokig, és a kettő között minden mással. Minden egyes örökbecsű minőségű humidor a legkiválóbb anyagokat és elemeket használja az optimális klíma garantálása érdekében.

Minden egyes humidor külseje egy sajátos műalkotás, gyönyörűen kidolgozott felületekkel és intarziákkal, amelyek gyönyörű részleteket kínálnak. Az Elie Bleu kézművesei egzotikus fafajták széles választékával dolgoznak, beleértve az ínyencek kedvenceit, a bubingát, a makassart, a mahagónit, az ébenfát és az Elie Bleu egyik különlegességét, a platánt.Az Elie Bleu különböző humidor modelljeinek kinézete és stílusa nagymértékben eltér egymástól. Az egyszerű, de elegáns klasszikusoktól a népszerű Che sorozatig mindegyik a design és a funkcionalitás csábító harmóniáját nyújtja. Az Elie Bleu Medal sorozat nagyszerű példát kínál erre, mivel festett platán, spanyol cédrus és bonyolult intarziák felhasználásával egy gyönyörű műalkotást hoz létre, amely bármely szoba vagy iroda szép központi darabjaként szolgál.Az Elie Bleu humidorok belseje ugyanilyen lenyűgöző. A spanyol cédrust a legnagyobb precizitással alkalmazzák, hogy tökéletes otthont biztosítsanak a szivaroknak. A közhiedelemmel ellentétben az Elie Bleu azt ajánlja, hogy cédrusbélés esetén ne használjanak vizet a páratartalom növelésére. A konstrukció olyan minőségű, hogy nincs szükség további nedvességre. A víz alkalmazása károsíthatja a finoman csiszolt cédrust, ami csökkenti a humidor hatékonyságát.

A belső tér egyéb elemei is hozzájárulnak az egyes humidorok megbízhatóságához és stílusához, többek között a nagy teherbírású, általában arany- vagy ezüstlemezből készült zsanérok. Ezek a zsanérok biztosítják a tartósságot és a fedél sima működését, segítve a tökéletes lezárást. Sok Elie Bleu humidorhoz vonzó zár- és kulcskészlet tartozik a további biztonság érdekében, valamint cédrusfa elválasztók a szivarok jobb rendszerezése érdekében.


Minden Elie Bleu humidor aranyozott vagy ezüstözött Elie Bleu párásítóval rendelkezik, amely megbízható passzív páratartalom-szabályozást biztosít. Az állítható szellőzőnyílások nagyobb rugalmasságot biztosítanak a környezetnek a szivarok igényeihez való igazításában. Csak adjon hozzá desztillált vizet, állítsa a szellőzőnyílásokat a kívánt szintre, és a párásító elvégzi a többit. Az Elie Bleu több párásítót is tartalmaz nagyobb kapacitású humidorok esetében a páratartalom-szabályozás jobb optimalizálása érdekében.

Az Elie Bleu márkájú tűs higrométerek segítségével könnyen szemmel tarthatóak ezek a páratartalomszintek, és a párásítókhoz hasonlóan mágnesek segítségével könnyen rögzíthetők a fedél aljára. A könnyen leolvasható tárcsák egy pillantással ellenőrizhetők, a szivarok számára előnyben részesített relatív páratartalom-tartomány a kényelem érdekében jelölve van.


Ezek a jellemzők együttesen a forma és a funkció ideális keverékét alkotják, ami az Elie Bleu-t a világ egyik legelismertebb és legmegbecsültebb humidorgyártójává tette.

Humidorok egy életre
Minden Elie Bleu humidor egy örökbecsű alkotás, amely végtelen büszkeség forrása lesz, amelyet egy életen át élvezhet. Ha a legjobb stílust és funkcionalitást szeretné, amelyet a legjobb képességű kézművesek alkottak, akkor válassza az Elie Bleu humidorját még ma!


Az árak tartalmazzák az Áfát.. Ingyenes szállítás 39 000 Ft összegtől . 39 000 Ft rendelési érték alatt plusz szállítási költséget számítunk fel. Az áthúzott ár kiskereskedelmi árként használható.